Lixanin tarina saa alkunsa perinteisellä tapaa vuonna 2013. Hyvin useinhan ohjelmistokehitys lähtee käyntiin, kun idearikas henkilö toteaa, että markkinoilta ei löydy hyvää softaa omaan käyttöön. Tarjolla oli kuitenkin useita hyvin yleisesti rakennusalalla käytössä olevia ohjelmistoja. Miksi markkinoilta ei löytynyt sopivaa toiminnanohjausjärjestelmää urakointiin?

Yrityksen kasvaessa ja byrokratian lisääntyessä rakennusinsinöörin työmotivaatio alkoi heiketä päivä päivältä. Miksi asiat pitää tehdä kuten on aina ennenkin tehty. Voitaisiinko työmaiden seurantaa hoitaa siten, että työnjohto voi oikeasti keskittyä johtamiseen, tuloksen tekemiseen ja hyvään yhteistyöhön muiden osapuolien kanssa, eikä vain papereiden pyörittelyyn. Markkinoilla olevat softat palvelivat perinteistä tekemistä.

Maailman parhaat ideat lähtevät aina eritavalla ajattelevien ihmisten päästä. Näin tälläkin kertaa.

Lixanissa lähdettiin heti sille linjalle, että kaikki hoidetaan mobiilisti. Työntekijät kirjautuvat kännykällä, raportoivat kännykällä ja työnjohto seuraa työmaita kännykällä. Kaiken pitää olla mahdollista tehdä kentällä. Idea kuulosti tietenkin aivan utopistiselta silloisessa maailmantilanteessa. Epäilijät nostivat huolensa, että kukaan ei suostu kytättäväksi, meille ei tule ketään enää töihin, ei työntekijöitä voi sillä tavalla laittaa tekemään…väärin. Teollisuudessa kaikkea on seurattu jo vuosikymmeniä ja edelleen alalla on vetovoimaa.

Ensimmäinen versio julkaistiin 2015. Lixani oli alusta alkaen täysin yleisestä linjasta poikkeava toiminnanohjausjärjestelmä ja sitä se on edelleen. Edelläkävijä rakennusalan kulttuurimuutoksen tekijänä.

Me luotamme Lixaniin

Kiinnostuitko  kustannustehokkaasta projektijohtamisesta?

Lixani on joustava ja monipuolinen ratkaisu rakennustyömaiden hallintaan.

 

Tarjouspyyntö